Jelentem újra 70 kiló vagyok. :) Ez jó. Ami kevésbé jó, az az, hogy 29 éves létemre bárányhimlővel vagyok itthon karanténban. Komolyan.. Ritkaszar egy érzés. Legfőképpen azért, mert éppen a hétvégén akartam bevásárolni egy Norbi pékségben, mirelit finomságot magamnak, hogy ehessek reggelire édes péksütit. Hát megint várhatok 2 hetet. Viszont, ha már édesség, megosztok veletek egy receptet, amit MINDEN NAP ehettek, és NEM HíZLAL!! Tehát, még vacsira is mehet simán.
Túrós-gyümölcsös tejbezabi
Egy bögre tejet felmelegítek, mikor már majdnem forr, beleöntök 4,5 evőkanál zabkorpát és 6-7 db édesítő tablettát. Ezt összekeverem, egy fél percig keverem-főzöm, aztán egy pici tejben feloldok egy csapott evőkanál vaniliás pudingport és hozzáöntöm. Keverek rajta párat és készen is van a tejbezabi. A következő lépés az összeállítás. Fogok egy kistányért (a gyerekek reggelizőpelyhes mélytányérját azén esetemben) és az aljára morzsolok egy negyed kilós túró harmadát. Erre rakok gyümölcsöt (mivel az almát nem szeretem, a narancsot nem merem a tejeshez, banánt meg nem ehetek, mert hízlal, így marad a mirelit vegyes gyümi amiben van meggy, ribizli, málna és szeder) és rákanalazom a tejbezabit.
Baromira kiadós és laktató, és az édesség iránti vágyamat abszolúte kielégíti egyenlőre. Ráadásul amellett, hogy nem hízlal a zabkorpa, tele van mindenféle ásványi anyagokkal és rosttal ami az emésztésnek nagyon jót tesz. A gyümölcsökkel jó kis vitaminbomba és a túróval még kálcium is jut a szervezetbe, egyszó mint száz tökéletes minden szempontból.
Ja és a tejbezabi variációk végtelenek. Lehet reszelt almával és fahéjjal, akármilyen pudingporral, füstöltsajttal és sonkával sósan, szóval aki akar kísérletezni, hajrá, csak a jól sikerült recepteket kéretik megosztani. :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése