2011. június 23., csütörtök

Nyertem..

Hétfőn telefonáltak egy magyar cégtől (L.T. kft), hogy nyertem egy INDUKCIÓS sütőt. Öröm határtalan, épp tavaly gondolkoztunk rajta, hogy venni kéne egy ilyet. Mondta a kedves hölgy, hogy kedden este 6-kor lesz az ünnepélyes átadó a helyi étteremben, és lesz ingyen vacsora is, csak hozzak magammal legalább egy embert. Mondtam apusnak, hogy jöjjön, legalább megejtjük az elmaradt évfordulós vacsinkat kettesben.
Azért rákérdeztem az egészre az étteremben is, és alátámasztották, hogy ez igaz, mert szoktak ide jönni és egy röpke 2 órás termékbemutatót tartanak. Nnna, gondoltam, hogy apa örülni fog, mert én már voltam egy ilyenen, és halálosan unalmas.
És a lényeg. Elmentünk, és ahogy jósoltam, mi voltunk a legfiatalabbak, viszont a teremben a 25 fős "tömeg" átlagéletkora olyan 60 és 80 év közé volt saccolható. A bemutató (rábeszélő) emberek egy fiatal srác és az anyja voltak. Nagyon profin nyomták a szöveget egy szépen felépített stratégia alapján, amire a srác mesélte, hogy 4! hónapos előkészítőn kellett résztvennie, mielőtt munkába állhatott volna. Első fogás egy bioptron lámpa volt. Ez egy gyors bemutató volt, melyben kiderült a története, hatásai, működése. Az ára 300 ezer ft volt és ajándékba járt hozzá egy állvány,teljes színskála, egy könyv, hogy melyik szín mire jó, meg egy termo táska. Ez már röhejes volt, de tekintve, hogy a mai piacon egy minőségi bioptron lámpa is hasonló árban van, így nem volt olyan nagy meglepetés.
Az este fő témája viszont egy biokerámiás ágyneműkészlet volt, egy alsó-, egy felső takaró és egy kispárna. Nos a srác elkezdte mesélni, hogy miből készült. Hogy mennyi értékes drágakövet öntöttek egy nagy fazékba, azt összefőzték, majd mint a vattacukor szálakat húztak belőle, amit gyapjúval kevertek és ebből született meg ez a pihepuha készlet. Aztán jött, hogy megyik értékes drágakő mire jó. Én nem vagyok elzárkózva az ilyen természet adta kincsek felhasználása elől (de értelmes mondat volt ez atyaég), így érdeklődve hallgattam, de ami utána jött az kiverte a biztosítékot rendesen. Adott egy csapat idős ember, fájó mindennel, és legalább fejenként10-20 kiló fölösleggel és adott 2 db előadó szintén plusz minimum 20-30 kilós túlsúllyal és basszus frankón magyarázza az öregeknek, hogy MINDEN HALÁLOS BETEGSÉG ELŐIDÉZŐJE AZ ÉRELMESZESEDÉS..... Azért fáj a lábuk, mert meszesek. Azért van vesekövük, mert meszesek. Azért van éjjelenként lábgörcsük, mert meszesek. Azért kapnak sztrókot, mert meszesek. Azért rossz a memóriájuk, mert meszesek. Azért lesznek rákosak, mert meszesek. Éééés még sorolhatnám. Én igazság szerint nem ebben találtam kivetni valót, mert ezek igazak. De könyörgöm.. Azt mondta, hogy ez a takaró készlet, ha ráfekszel akkor rezegteti a testedben a vizet, és a rezgő víz lerezegteti a lerakódásokat és akkor egészségesek lesznek. Mondta ezt a legalább 100 kilós elhízott előadó olyan meggyőződéssel, hogy csak na.. Arról szó sem esett, hogy lehet, hogy szívrohamot legelőször a sok zsír miatt fog kapni ami a szive körül felhalmozódott. Hogy nem az érfalon lerakódott salakanyag miatt lesz cukorbeteg valaki, hanem a sok zsírtól amit cipel magán, mert zabál, mint egy disznó. Ha elég nagy pofám lett volna akkor biztos, hogy felállok és alaposan elmondom az egészről a véleményemet.. Ráadásul volt pofája azt mondani a srácnak, hogy a nyugdíjjasok NE gyűjtsenek se a koporsójukra (mert ki akar meghalni), se az UNOKÁJUKRA (mert úgyis egy éjszaka alatt eltapsolja az összeget), hanem vegyék meg 300 ezerért ezt a garnitúrát, mert ezzel sokkal jobban járnak, mert van rá 30!! év garancia. Nem akarok senkit sem megbántani, legfőképpen nem az időseket, de most komolyan. egy 80 éves néni aki feláldotta a nagy nehezen összekuporgatott kis pénzét, hogy megvegye ezt a szart, megéri azt, hogy 30 év múlva kiderül, hogy használt-e a takaró?????? Simán betiltanám ezt az egész céget úgy ahogy van, mert arra specializálódott, hogy szerencsétlen idősekből horribilis pénzt csaljon ki. Mi ez, ha nem rablás?? Lesokkolják az embereket, megfélemlítik őket, csakhogy megvegyenek egy olyan terméket ami az sem biztos, hogy használ.. Ráadásul mindezt olyan emberek teszik akik az egészségtelen életmód szemmel láthatóan elkötelezett hívei. Undorító, gusztustalan mocskos rablóbanda.

Bocsi a kirohanásért, de ha valaki belefut egy ilyenbe, vagy esetleg a nagyszülője, akkor figyelmeztessétek, hogy meghallgatni lehet, de könyörgöm NE VEGYENEK SEMMIT TŐLÜK!!!!

3 megjegyzés:

  1. Ne tessék kopogtatni, csengetni, mi nem veszünk semmit:D!

    VálaszTörlés
  2. jól teszed hogy mindenzt leírtad..de nálunk illetve anyámat annó ezek a balf@szok rábeszélték a vásárlásra.és vett egy edényszetett részletre de akkor is 400.000ft-ért!!!!!!!!!!!!!!!!!A HUGOM SÍRÓGÖRCSÖT KAPOTT MIKOR HALLOTTA!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Az a baj, hogy (főleg) az idős emberek könnyen rászedhetők. Ők azt szokták meg, hogy lehet hinni az embereknek, és nem akarják őket szántszándékkal átejteni. Hát ez nagyon nem így van! Anyukámon is számtalanszor tapasztaltam már ezt: hogy ezt meg azt olvasta a neten, és hűű... Aztán lehet neki magyarázni, hogy az nem is úgy van, semmi alapja sincs. És alig akarja elhinni, mert ''ugyan miért állítanának valótlanságokat az interneten?''

    Én múltkor egyébként elsősegély tanfolyamon voltam, amit egy mentős tartott. Egyszer csak kifakadt, hogy mi értelme van a vércukormérőknek, hogy lassan már mindenkinek van, blabla. (Na persze a diéták meg Norbi update ellen is kirohant). Hát én nem azt mondom, hogy minden egyes embernek kell vércukormérő, de hogy lehet ilyet mondani, hogy semmi értelme, amikor annyi cukorbeteg van?? Vajon tényleg akkora hülyeség lenne megtudni, hogy mi a helyzet a cukroddal? (Persze ehhez nem kell rögtön vércukormérőt venni, az ember nyilván elmehet kivizsgáltatni magát - persze ezt kb. senki sem teszi meg...)

    Az meg no comment, hogy kb. 20 kiló túlsúly volt a palin, és szünetet kellett tartani, hogy ki tudjon menni dohányozni... Remegett a keze, ahogy vette elő.

    Engem a legjobban az idegesít, amikor egészségügyis mutat rossz példát (dohányzás, túlsúly, stb...)

    Bocsi, hirtelen írhatnékom lett :D

    VálaszTörlés